Siste nytt

Slik gir vi nytt liv til materialer som vanligvis blir kastet.

Kode plakater

I Nordnes Verksteder har vi fokus på gjenbruk av materialer og produksjon av bærekraftige produkter. Blant annet så produserer vi produkter fra bannere som har hengt på forskjellige arrangementer, forestillinger og festivaler i Bergen, som for eksempel DNS, VilVite og KODE.

Gjenbruk av bannere

Disse bannerne ville vanligvis blitt kastet etter bruk, men vi samler dem inn og gir dem nytt liv. Materialet bruker vi til å produsere blant annet handlenett og vedbærere. Dette er slitesterke produkter som varer lenge.

Gjenbruk av skinnavkapp

I tillegg samarbeider vi også med Aurland skofabrikk for å lage hanker av skinnavkapp som ellers ville blitt kastet. Ved å bruke disse materialene bidrar vi til å redusere avfallsmengden og bevare verdifulle ressurser.

Når vi har hentet bannerne, vaskes de grundig, før de klippes opp og sys om til nye og nyttige produkter. Alt dette gjøres lokalt i Bergen i våre verkstedslokaler på Bønes.

Handlenett i hånd
vedbærer i hånd
gjenbruksnett

Det er viktig å tenke på gjenbruk fordi det kan hjelpe oss med å redusere avfallsmengden og dermed begrense belastningen på miljøet. Gjenbruk av materialer reduserer også behovet for å produsere nye materialer og kan dermed bidra til å spare energi og ressurser. Nordnes Verksteder viser hvordan vi kan være kreative og finne nye bruksområder for materialer som ellers ville blitt kastet, og dermed være med på å skape en mer bærekraftig fremtid.

Våre ansatte har ulike utfordringer som gjør at de faller utenfor det ordinære arbeidslivet, men hos oss får de en meningsfull og inkluderende arbeidsplass. Ved å kjøpe produktene våre støtter man derfor ikke bare en lokal bedrift, men også en viktig samfunnsaktør som gir arbeidsmuligheter til de som trenger det mest.