Sammen om arbeidsglede og utvikling – hver dag!

Våre verdier - Kvalitet, respekt, ansvar og mot

Hvem er vi?

Nordnes Verksteder AS skaper ikke bare gode produkter og tjenester – men også muligheter og fellesskap!

Vi er mer enn bare et verksted. Vi er en inkluderende arbeidsplass som gir meningsfylt arbeid til noen av de som faller utenfor det ordinære arbeidslivet. Med 60 dedikerte medarbeidere fordelt på 6 ulike avdelinger, leverer vi håndverksprodukter og tjenester av høy kvalitet, hver avdeling har sitt unike bidrag til vårt felles mål.

Ved å handle hos oss, er du ikke bare en kunde, men en medspiller i vår visjon. Du bidrar til opprettholdelse av viktige arbeidsplasser og gir oss muligheten til å fortsette å utvikle oss og vokse. Vi ønsker å fortsette å levere produkter som ikke bare er av høy kvalitet, men også bærekraftige og miljøvennlige.

Vi er stolte av å kunne si at alle våre produkter er kortreiste og lokalt produsert med omtanke, både for miljøet, men også for faget. Vi bruker lokale råvarer og gjenbruksmaterialer, så langt det lar seg gjøre og vi jobber kontinuerlig med produktutvikling for å sikre at vi holder oss relevant og ettertraktet på markedet.

Ved å handle hos oss, er du ikke bare en kunde, men en medspiller i vår visjon. Du bidrar til opprettholdelse av viktige arbeidsplasser og gir oss muligheten til å fortsette å utvikle oss og vokse. Vi ønsker å fortsette å levere produkter som ikke bare er av høy kvalitet, men også bærekraftige og miljøvennlige.

Vi er stolte av å kunne si at alle våre produkter er kortreiste og produsert med omtanke, både for miljøet, men også for faget. Vi bruker lokale råvarer og gjenbruksmaterialer, og vi jobber kontinuerlig med produktutvikling for å sikre at vi holder oss relevant og ettertraktet på markedet.

Vår historie

Det hele startet i 1986 på Verftet på Nordnes, med bare et par ordinært ansatte og 5 ansatte i VTA. Etter en tid åpnet vi vår første butikk – «Broen», i Kalmarhuset på Smørsbroen, som senere flyttet til Øvregaten. Produksjonen vokste, og vi flyttet til større lokaler i Industrihuset på Møhlenpris. Fra begynnelsen har Nordnes Verksteder vært en suksesshistorie, og i 1991 ble det et kommunalt eid aksjeselskap.

I dag er vi tiltaksarrangør for NAV arbeid og Bergen kommune og har 60 ansatte i tiltaket VTA (Varig tilrettelagt arbeid), fordelt på 6 avdelinger. Vaskeri, snekkerverksted, keramikk, tekstil, media, og en avdeling ved Måkestad i Blomsterdalen. Vi er 19 ordinært ansatte, fordelt på administrasjon og arbeidsveiledere på de ulike avdelingene.

Vi tar imot praksiselever fra Videregående skoler og lærekandidater, og er godkjent lærebedrift på flere fagområder.

I 2018 tok vi et stort skritt og flyttet hele bedriften til Bønes, der vi har både butikk og all produksjon. Denne endringen har bidratt til å styrke vår drift og skape et enda mer effektivt og inkluderende miljø for våre ansatte.

Avdelingene

Nordnes Verksteder AS tilbyr arbeidsplasser til personer som faller utenfor det ordinære arbeidslivet. Vi utvikler våre produkter selv og er stolte over å kunne tilby kortreiste produkter og tjenester av høy kvalitet.
Mann på vaskeriavdelingen som åpner en pose med tøy

Vaskeriet

Vaskeriavdelingen vår henter og leverer, vasker og tørker mopper og kluter hver dag. Vår største kunde er Bergen Kommune. Våre faste kunder er i bedriftsmarkedet og hovedtyngden er på industri, kantiner og frisører. Disse kundene får sitt arbeidstøy, håndklær og mopper vasket og levert av oss. Vaskeriet består i dag av 5 arbeidsveiledere og 19 ansatte i VTA. De to faste sjåførene våre kjører rundt i Bergen med el-biler og henter og leverer det som skal vaskes. Vårt mål er å skape et inkluderende og positivt arbeidsmiljø hvor hver enkelt ansatt kan trives og utvikle seg. Vi er godkjent lærebedrift i vaskerioperatørfaget og har i dag en lærekandidat på avdelingen. Dette er med på å skape verdifull arbeidserfaring for alle våre ansatte.

Ta gjerne kontakt med vaskeriavdelingen på tlf.: 929 77 726 for tilbud.

Dame som sitter med symaskin

Tekstilavdelingen

De ansatte på tekstilavdelingen har god kompetanse og mange års erfaring innen søm, maskinstrikking og strikking for hånd. Vi er opptatt av å bruke lokale råvarer og leverandører i vår produksjon. Vi er godkjent lærebedrift i kjole- og draktsyerfaget og vi har dyktige ansatte som har gjennomført og bestått kompetanseprøve. Tekstilavdelingen består av 2 arbeidsveiledere og 11 ansatte på VTA.

Vi satser i stor grad på vårt eget design, liker å være kreative og vektlegger god kvalitet på våre produkter. Produktene våre produseres i hovedsak av lin, bomull, ull og andre materialer som vi bearbeider.

Vi har lang erfaring med redesign og ombruk av gjenbruksmaterialer. Spesielt benytter vi gjenbruk av bomullsstoffer og fasadebannere.

Vi kan levere produkter med trykk om ønskelig, via leveringsdyktige samarbeidspartnere.

Avdelingen har ansvar for bedriftens nettbutikk med pakking og utsending av varer. Vi tar også imot ulike pakke- og monteringsoppdrag for eksterne kunder.

Keramikkavdelingen

På Nordnes Verksteders keramikkavdeling lager vi keramikkprodukter i steingodsleire. Vi bruker støpe teknikk og alle våre produkter er håndlaget. Arbeidsveilederne på avdelingen har lang erfaring som keramikere, vi er godkjent lærebedrift og flere av våre dedikerte ansatte har gjennomført og bestått kompetanseprøve i keramikerfaget. Keramikkavdelingen består av 2 arbeidsveiledere og 7 VTA-ansatte.

Noen av produktene har håndmalt dekor, mens andre er dekorert med keramiske trykk.
Produktene våre er til salgs i nettbutikken, butikk og til våre samarbeidspartnere. Vi legger vekt på å levere produkter av høy kvalitet. Vi tilbyr også produkter med firmalogo eller andre trykk etter avtale.

Vi er stolte av produktene våre, og hvert eneste produkt er laget med kjærlighet og respekt for faget.

Mann som holder en planke på snekkeravdelingen

Snekkeravdelingen

På snekkeravdelingen vår produseres både egne varer og produkter på oppdrag fra næringslivet. Arbeidsveilederne på avdelingen har bred kompetanse innen håndverk og design. De VTA-ansatte på avdelingen har lang erfaring med å jobbe med tre og betjener selv de fleste av maskinene. Vi er godkjent lærebedrift i snekkerfaget og har flere på avdelingen med bestått kompetanseprøve. Snekkeravdelingen består av 3 arbeidsveiledere og 12 ansatte i VTA.

Vi strekker oss etter å levere kvalitetsprodukter og har alltid miljø og bærekraft i tankene når vi utvikler nye produkter og produksjonsmetoder. Vi bruker så langt det lar seg gjøre treverk fra Bergen og omegn og har et økt fokus på sirkulær økonomi og gjenbruksmaterialer.

Et av hovedproduktene vi produserer er minnekors i furu med graverte navneskilt, som vi leverer til begravelsesbyråene i Bergen og omegn. I tillegg har du kanskje sett de populære drikkebrikkene våre, eller de flotte dyreknaggene.

Vi leverer også firmagaver, bærekraftige medaljer og pokaler og andre profilprodukter.

Mann som tar produktbilder av grønne kopper

Media

På Nordnes Verksteder har vi vår helt egen media-avdeling og in-house produksjonsselskap. Hos oss finner du Bergens hyggeligste fotografer og en talentfull gjeng som kan det meste innen film og foto.

Avdelingen består av 1 arbeidsveileder og 7 ansatte på VTA. Vi er godkjent lærebedrift i innholdsproduksjonsfaget og har i dag to lærekandidater på avdelingen. Dette skaper verdifull arbeidserfaring for våre ansatte. Vi tar også imot skoleelever i praksis.

Avdelingen produserer alt av film og foto for bedriften og tar oppdrag for bedrift og næringsliv. Sjekk gjerne ut vår Youtube-kanal og Vimeo.

Ta kontakt for oppdrag.

Nordnes Verksteder sin logo på en jakke

Måkestad

Nordnes Verksteder har som oppgave å bistå Måkestad med å holde utkjøringsområdet ryddig. Vi bruker truck til å stable paller, vi sorterer IFCO kasser, brødkasser og Gilde kasser. To av de VTA-ansatte innehar trucksertifikat og rullerer på denne oppgaven.

På de ulike avdelingene/stasjonene inne har vi ansvar for å tømme papp og restavfall, samt å koste gulver og bidra til å holde generell orden og flyt i produksjonslinjene deres. Her bidrar alle våre VTA-ansatte rullerende.

Måkestad Engros er en fullsortiments grossist og medlem av grupperingen Servicegrossistene som sikrer dem geografisk dekning i hele Norge og mulighet til å håndtere nasjonale kunder. Måkestad har avdelinger med daglige leveringer i Bergen og Stavanger.

Fra Måkestad Engros kan kunden blant annet kjøpe varegruppene: tørrvarer, frysevarer av alle slag, fersk fisk, meieriprodukter, kjøtt fra ulike underleverandører og non food av mange slag.