Profileringsprodukter, Siste nytt

Fra gammelt til nytt på Bergenfest

Bergenfest

I Nordnes Verksteder har vi fokus på gjenbruk av materialer og produksjon av bærekraftige produkter. Blant annet så produserer vi produkter fra bannere som har hengt på forskjellige arrangementer, forestillinger og festivaler i Bergen, som for eksempel DNS, VilVite og KODE.

Disse bannerne ville vanligvis blitt kastet etter bruk, men vi samler dem inn og gir dem nytt liv. Materialet bruker vi til å produsere blant annet handlenett og vedbærere. Dette er slitesterke produkter som varer lenge.

GJENBRUK PÅ BERGENFEST

Vi synes det er så kult at Bergenfest også er opptatt av gjenbruk. Vi har sydd om gamle festivalbannere til totebags og gamle Bergenfest t-skjorter om til en lang vimpel som skal pynte opp festivalområdet. Hvor kult er ikke det? Totebags i to ulike størrelser kan kjøpes på festivalen. Ikke kjøpt billett til festivalen enda? les mer her: Bergenfest

Når vi har hentet bannerne, vaskes de grundig, før de klippes opp og sys om til nye og nyttige produkter. Alt dette gjøres lokalt i Bergen i våre verkstedslokaler på Bønes.

Våre ansatte har ulike utfordringer som gjør at de faller utenfor det ordinære arbeidslivet, men hos oss får de en meningsfull og inkluderende arbeidsplass. Ved å kjøpe produktene våre støtter man derfor ikke bare en lokal bedrift, men også en viktig samfunnsaktør som gir arbeidsmuligheter til de som trenger det mest.

Det er viktig å tenke på gjenbruk fordi det kan hjelpe oss med å redusere avfallsmengden og dermed begrense belastningen på miljøet. Gjenbruk av materialer reduserer også behovet for å produsere nye materialer og kan dermed bidra til å spare energi og ressurser. Nordnes Verksteder viser hvordan vi kan være kreative og finne nye bruksområder for materialer som ellers ville blitt kastet, og dermed være med på å skape en mer bærekraftig fremtid.