Hva er tekstil?

Tekstil er en fellesbetegnelse for produkter av tekstilfiber. Tekstiler er sterke, fleksible og lette og de danner tynne, lange strukturer. Dette gjør at de er godt egnet for mange forskjellige bruksområder. Hovedproduksjonen på Nordnes Verksteder sin tekstilavdeling er strikking og maskinsøm og produktene som blir produsert er i lin, bomull og gjenbruks- banner- stoff i PVC. Vi er opptatt av redesign og gjenbruk av tekstilmaterialer!

Hva er profilering?

Profilering er å opprettholde og skape et omdømme eller identitet av et produkt, organisasjon eller foretak. Det er viktig for bedrifter å ha gode produkter for å profilere bedriften sin. Hos Nordnes Verksteder kan du bestille profileringsprodukter og firmagaver, og vi har en stor katalog med kortreiste produkter i god kvalitet. Vi kan også sette logo på keramikkprodukter, gravere logo eller annen tekst på treprodukter eller trykke logo.

Hva betyr profilere produkter?

Å profilere produkter gjør man for å markedsføre eller for å gjøre noe kjent, for å skape et godt omdømme for en merkevare eller en bedrift. Produktprofilering er med på å skape image og identitet til produktet, og vil gjøre det til et etterspurt alternativ til konkurrerende produkter.

Hvordan blande glasur til keramikk?

En blander glasuren til keramikk ved blande ut glasuren i vann eller ved å pensle det på. På Nordnes Verksteder legger vi fargene våre under glasuren siden vi bruker en transparent glasur. Dette er et ferdigblandet glasur pulver som igjen blandes med vann. Man kan også lage sin egen glasur med råstoffer som igjen blandes med vann.

Hvordan pakke inn gaver?

Det er mange måter å pakke inn gaver på. Vi kan tilby tjenester som pakking av julegaver, bøker, reflekser, ullsokker osv, og vi bruker ofte miljøvennlige alternativ som gråpapir, med og uten farge, med hyssing til pynt. Det kan også brukes stoffremser av restmaterialer som sløyfe.

Hva er råvarer?

Råvarer er en vare som er et råstoff eller utgangspunkt for et halvfabrikat eller ferdig vare.

I Nordnes Verksteder bruker vi mest mulig lokale råvarer og vi henter blant annet treverk hovedsakelig fra Vestland. Vi har blant annet et godt samarbeid med Bergen Skog- og Træplantningsselskap. Dette er en stiftelse som anlegger og vedlikeholder veier/stier og rydder skog på Ulriken og Fløyen. 

Hva er forskjellen på gjenbruk og gjenvinning?

Gjenbruk betyr at en omformer eller bruker på nytt ting/produkt i stedet for å kaste det.

Gjenvinning betyr at produkt/ting blir plukket fra hverandre og deretter smeltet eller satt sammen igjen til et nytt produkt. På Nordnes Verksteder gjenvinner vi bannere som henger på Kode, Vil Vite osv. Vi klipper de opp, vasker de og bruker de på nytt til handlenett og vedbærere. Hankene blir laget av restmaterialer i skinn avkapp fra lokale skofabrikker.

Hvordan tove?

Når vi skal tove ull bruker vi grønnsåpe i vaskemaskin på vaskeprogram 60 grader. Etterpå strekkes og formes produktene i rett fasong. Vi lager blant annet grytekluter og vinnett i tovet ull.

Hva gjør en fotograf?

Aldri har film og bilder vært viktigere. Når du ønsker å presentere bedriften eller produktene bør gode bilder og filmer være en prioritet. Gode produktbilder er avgjørende for å selge produkter, særlig når kunden ikke kan ta og føle på produktet.Vi har studio på Bønes der vi tar produktbilder, portretter og produserer filmer til for eksempel reklame. Vi kan også komme til din bedrift å ta bilder av ansatte i deres eget miljø. Ønsker du å presentere bedriften kan vi hjelpe deg med informasjonsfilm eller reklamefilm.

Hvordan lage trykk på kopp?

Man har et bilde eller en logo fil som overføres til digitaltrykk, eller da en dekal. Dekalen legges i vann slik at papir og film skilles, så plasseres filmen på koppen før den brennes på ca 800 grader i en keramikkovn. Dekalen legges utenpå farge og glasur etter det er ferdig brent.

Hvordan lages puslespill?

På Nordnes Verksteder lager vi puslespill ved å gravere bilde på en kryssfinerplate, for så å skjære det ut med en laserkutter.

Hvordan lage reklamefilm?

Medieavdelingen består av Bergens hyggeligste fotografer og er en talentfull gjeng som kan hjelpe deg med det meste innenfor film og foto.For oss er det viktig at vi har et godt manus før vi drar ut og filmer. Vi må i forkant ha definert målgruppen, budskapet og hvilke produkter en ønsker å vise frem.

Hvor kan man kjøpe kortreiste kvalitetsprodukt?

Kortreiste kvalitetsprodukter kan du kjøpe hos Nordnes Verksteder. 

Vi utvikler våre produkter selv og tilbyr kortreiste håndverksprodukter av høy kvalitet. Alle produktene blir produsert på Bønes og vi bruker lokale råvarer og gjenbruksmaterialer i produksjonen vår.

Hvorfor bruke PC-pute?

Pc – pult, eller minipult som vi kaller det, anbefales av ergoterapeuter. Dette er putebordet du legger i fanget og som alltid er stødig og former seg etter underlaget. En oppnår en riktigere sittestilling og avlaster skuldre, nakke og rygg ved å anvende minipulten. I tillegg unngår en varmeutviklingen som ofte oppstår når en har MAC eller PC i fanget.

Hvilket treverk til skjærefjøl?

Skjærefjøler kan lages av mange forskjellige trematerialer. En kan bruke ask, bøk, or, lønn, eik, teak osv .Skjærefjølene til Nordnes Verksteder er laget i Ask av lokalt tre fra Vestland.

Hvor mye koster det å trykke en logo?

Hva det koster å trykke en logo er avhengig av antall trykk og antall farger i trykket. Ta kontakt med Nordnes Verksteder for å få pris på dette.

Hvordan trykke logo på klær?

Trykkfarge blir overført til underlaget ved hjelp av varme. Hos Nordnes Verksteder kan du bestille flotte profileringsprodukter. Vi graverer logo på treprodukter, trykker på keramikkprodukter, på handlenett eller på flotte linforkle. Vi har også gode samarbeidspartnere som vi bruker til trykk og brodering av arbeidstøy og profilklær.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale med christine@nordnes-verksteder.no

Hvordan lage skjærefjøl?

For å lage en skjærefjøl må en begynne med å kutte, avrette og høvle materialene. Deretter limer en delene sammen før produktet pusses, graveres og oljes.

Hvordan olje skjærefjøl?

Det er anbefalt å olje skjærefjøler jevnlig, enten med en olje godkjent for kontakt med mat eller en matolje som er nøytral. På Nordnes Verksteder bruker vi olje som er godkjent for matlaging og polerer etterpå.

Hva er en kattefelle?

Kattefelle er en felle som blir brukt for å fange inn katter/dyr som er syke, savnet eller ville dyr, på en skånsom måte. Fellen er til bruk innen forebyggende dyrevern og kattefellen til Nordnes Verksteder er velprøvd gjennom mange års produksjon. Fellen er effektiv og skånsom. 

Hvordan bruke kattefelle?

Trampeplate inne i kattefellen vippes opp med et tau. Når katten går inn i kassen for å få tak i maten, må den tråkke på trampeplaten for å nå maten. Da slår luken bak katten igjen og katten er fanget.

Det er viktig å aldri la fellen stå lenge uten tilsyn.